Kāpēc mēs mīlam saldumus?

The Wall Street Journal online versija atklāj, kāpēc cilvēki dod priekšroku atsevišķiem pārtikas produktiem. Cilvēku izvēle ir atkarīga galvenokārt no produkta garšas un struktūras kombinācijas. Kaut arī garšas sajūtas ir diezgan labi izprotamas, zinātnieki ir sākuši atklāt noslēpumus par pārtikas struktūru. Jaunie ģenētiskie pētījumi rāda, ka cilvēki rada pārsteidzoši dažādas summas amilāzes (enzīms siekalās), un, jo vairāk enzīmu cilvēkam ir mutē, jo ātrāk viņi var sašķidrināt cietus pārtikas produktus.

Saldējums, saldumi

Zinātnieki uzskata, ka šis atklājums ļauj izskaidrot to, kāpēc cilvēki izvēlas krēmveida/lipīgus/ūdeņainus produktus. Ciete veido vai ir pievienota aptuveni 60% pārtikas produktu, ko cilvēki parasti ēd. Nosakot, kā ciete reaģē mēs varam saprast pārtikas struktūras izvēli. Pētījumi pierāda, ka cilvēki bieži vēlas iegūt krēmveida sajūtas, tāpēc izvēlas produktus, kas kūst mutē, piemēram, saldējumu vai šokolādi.